Archiwalna Strona Śledź po Międzyzdrojsku 2016 - Nieruchomości, działki, sprzedaż, imprezy Międzyzdroje

wstecz

strefa mieszkańca

strefa turysty

 - 500 g śledzia solonego
 - 300 g cebuli białej
 - 400 g pomidorów
 - 120 g pomidorów z puszki krojonych
 - 40 g miodu rzepakowego
 - goździki 4 -6 szt.
 - gorczyca ziarno
 - pieprz czarny mielony
 - sól, cukier

Śledzia wymoczyć, cebulę i pomidora obranego ze skóry pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Dodać do cebuli pomidory z puszki, miód, goździki, gorczycę, pieprz, sól i cukier do smaku.

 - 0,05 l czerwonego  wina wytrawnego
 - 0,05 l octu winnego
 - 0,05 l wody
 - 1 łyżka cukru  
 - 5 ziaren jałowca i ziela angielskiego 
 - liść laurowy
 - 100 g śliwek węgierek

Z pozostałych składników zrobić zalewę winno – octową, doprawić do smaku i zalać śliwki. Odstawić na 3 dni do lodówki. Zielona pietruszka i koperek do dekoracji. Oliwa rzepakowa do skropienia.

Archiwalna Strona